22. maaliskuuta 2012

Puutarhamaailma 2012


Puutarhamaailma 2012 on ilmestynyt. Mainitsin siitä jo aikaisemmin. Nyt Leena Lumi kertoo kirjasta blogissaan, joka on aarreaitta puutarhan ystäville.

Yksi blogikirjopituksessa olleista kuvista kiinnosti erityisesti ja kirjoitin kommentin:

Tuo alin kuva kiinnostaa. Asuimme Torontossa kaksi vuotta talossa, jonka pihalla kasvoi suunnaton magnolia. Kun se kukki, näimme miltei teevadin kokoiset vaaleanpunaiset kukat sekä alakerran että yläkerran ikkunoista. Se oli kuin kukkapilvessä asumista (kukat tulivat ennen lehtiä). Haaveilin, että ostamme sen talon ja laitamme pihan puolelle kahteen kerrokseen ulottuvan katedraali-ikkunan.

Talon omisti iäkäs suomalainen siirtolaisrouva. Hän kertoi, että perheen teini-ikäinen poika oli lukenut jostain kirjasta "istuimme magnoliapuun alla" ja halunnut ostaa magnolian taimen vastapäisestä puutarhakaupasta. Hän kantoi taimen sylissään kotiin. Puu kasvoi ja kasvoi, mutta penkkiä puun ympärille he eivät tainneet laittaa. Mutta sellainen oli ollut romaanissa.


Tuo magnolia oli eräs suuria asioita yhdeksän Kanadan vuoden aikana. Puilla on ihmeellinen vaikutus meihin ihmisiin.
Magnoliani (Blogisisko-blogissani oleva kirjoitus ja siinä olevat linkit muihin kirjoituksiini siitä magnoliasta)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä ja linkistä. Kävin katsomassa ja löysin hienon blogin ja kirjan, joka täytyy saada.

    VastaaPoista
  2. Leena Lumi -blogissa on luettavaa ja katseltavaa. Siellä asuu myös ihana koira Olga.
    Minä olen lahjoittanut suuren osan puutarhakirjoistani tyttärelleni, joka muuttaa ulkomaille. Olen ollutkin muutamaa Kanadan vuotta lukuunottamatta vain nojatuolipuutarhuri.

    VastaaPoista